Трикратен ръст на опитите за ДДС измами беше констатиран от НАП

  • 24/11/2014 21:39
  • 0
Внимателно се проверява всяко искане за възстановяване на данък, за да не бъдат ощетени коректните платци

След извършени ревизии през първата половина на годината са установени 748 млн. лв. недекларирани задължения на фирмите. След сравнение с първата половина на миналата година се оказва, че тази стойност е нараснала над 3 пъти. 

"Фирмите, регистрирани по ДДС, вече наближават 200 000 и става все по-трудно всички да бъдат контролирани. Правим всичко възможно да събираме допълнителни приходи от некоректните към фиска и да не затрудняваме добросъвестните данъкоплатци", коментира в прессъобщението на НАП изпълнителният директор на агенцията Красимир Стефанов, цитиран от „Дневник”.

По негов коментар за „Дневник” НАП проверява  много внимателно всяко искане за възстановяване на данък, за да не бъдат ощетени коректните платци. Това се извършва последством модел за селекция и разкриване на некоректни компании.

 

Също в сила остава и практиката от последните месеци за коректни фирми проверките и ревизиите, ако са необходими, да се правят по най-бърз начин и да не се бави излишно дължимият за възстановяване ДДС.

 


Изгодни оферти за дрехи